Meni

Poslovi za koje je neophodna zaštitna oprema

29.09.2021
Poslovi za koje je neophodna zaštitna oprema

U zavisnosti od vrste posla zavisi i to kakvo vam je radno odelo potrebno. Iako mnogi zanemaruju značaj zaštitne opreme, ona je uvek neophodna i to iz nekoliko razloga. Naime, najvažnije je da se izbegnu svi rizici po sigurnost i bezbednost na radnom mestu. Čak i oni radnici koji su dobro obučeni i koji imaju višegodišnje iskustvo trebalo bi da imaju zaštitnu opremu, a posebno je treba koristiti na odgovarajući i pre svega, pravilan način.  A pritom, posebno je značano da se zaštitna oprema redovno proverava.

Kada se koristi htz oprema ne samo da se pokazuje koliko je ozbiljna firma, već se na ovaj način posebno o radnicima vodi računa. To dalje pozitivno utiče na obavljanje poslova, a pritom se povećava i produktivnost radnika, a time i raste ugled firme. Na vreme obezbedite kvačitetnu htz opemu svojim zaposlenima kako biste im obezbedili profesionalnu i pouzdanu zaštitu.

Zašto treba koristiti zaštitne rukavice?

Neizostavni deo svake htz opreme su zaštitne rukavice. Kada su ruke izložene rizicima, onda ih treba posebno zaštiti. Na poslovima kod kojih je veći rizik od posekotina, opekotina, grebanja, pa i drugih povreda ruku obavezno treba nositi rukavice koje će doprineti zaštiti ruku.

Iako se čini da rukavice nekada ne mogu mnogo da doprinesu zaštiti, nemojte potcenjivati njihovu zaštitnu ulogu, jer one čuvaju ruke od promrzavanja, a samim tim štite prste od spoljašnjih faktora.

zastitna oprema

HTZ oprema na radu

Od vrste posla zavisi koju zaštitnu opremu treba da izabere poslodavac za svoje radnike. U ponudi su razičiti materijali, a odela se prave iz nekoliko slojeva, stoga bi trebalo zaposlenima obezbediti radna odela prilagođena vremenskim uslovima. U toku letnjih meseci građevinci bi trebalo da imaju opremu koja je otporna na visoku temperaturu i koja će radnike bar malo zaštititi od vremenskih uslova. Isto je i sa poslovima koji se obavljaju tokom hladnih dana. Radna oprema bi trebalo da bude toplija kako bi se radnici bar malo zaštitili usled niskih temperatura.

Kada se koriste zaštitne naočare?

Ako su radnici tokom obavljanja nekog posla izloženi štetnim materijalima koji mogu da naškode njihovim očima onda bi trebalo obavezno da nose zaštitne naočare. Maksimalno treba zaštititi predeo oko očiju, jer je izuzetno osetljiv, a posebno treba obratiti pažnju u opasnim uslovima he su visoki rizici od prskanja štetnih čestica i tečnosti. Na tržištu se mogu pronaći i naočare koje se otporne na zamagljivanje i ogrebotine, pa bi o tome posebno poslodavci trebalo da vode računa kako bi zaposlenima omogućili adekvatnu zaštitnu opremu.

HTZ oprema koja zadovoljava sve standarde!

Ako vam je na prvom mestu bezbednost i sigurnost radnika, onda poslodavci moraju da obezbede tehnički proverenu zaštitnu opremu koja je u skladu sa svim standardima. Oprema treba da bude udobna i da odgovara svim radnicima. Na taj način će radnici posao obavljati kvalitetnije, a na rad će biti maksimalno fokusirani. Obezbedite svojim zaposlenima adekvatne uslove za rad i ne brinite. Kada su radnici zadovolji, posao će mnogo lakše i efikasnije da se obavlja, a to će dalje usloviti rast prihoda firme.

Preporučujemo da pogledate: